“People help the people”: Vlaamse media zamelen geld in voor Consortium 12-12

22 februari 2023 Aardbeving Syrië-Turkije

E-mailing du Consortium 12-12

Mediabedrijven VRT, DPG Media, Play Media en Mediahuis bundelen de krachten om Consortium 12-12 te steunen, na de aardbevingen in Turkije en Syrië. "People help the people" van Birdy wordt gecoverd als campagnelied. En op maandag 6 maart zamelen alle Vlaamse radiozenders samen geld in, met de uitzending "People help the people", waarin verzoekplaten worden gedraaid.

“People help the people”: Vlaamse media zamelen geld in voor Consortium 12-12

 

Onder het motto “People help the people” draaien Radio 1, Radio2, Radio2 BeneBene, Klara, Studio Brussel, MNM, Qmusic, Joe, Willy, NRJ, Nostalgie en Nostalgie+ die dag enkel muziek op verzoek. Wie een plaat wil aanvragen, kan dat doen door Consortium 12-12 te steunen met een gift.

De radiozenders maken elk hun eigen uitzending met hetzelfde doel: zoveel mogelijk geld inzamelen om de slachtoffers in Syrië en Turkije te helpen na de aardbevingen daar.

In Franstalig België organiseren mediagroepen RTBF en RTL op dezelfde dag een gelijkaardige actie.

Het nummer “People help the people” van Birdy werd op woensdag 15 februari al gedraaid door 60 Europese radiostations tegelijk, als teken van solidariteit met de slachtoffers van de aardbevingen.

Meer dan 20 Belgische artiesten gaan dat lied nu coveren als campagnelied van de solidariteitsactie op de Vlaamse radiozenders. Hadise, die al jaren een megaster is in Turkije, en singer-songwriter ILA, die vorig jaar “De Nieuwe Lichting” van Studio Brussel zingen “People help the people” voor de gelegenheid samen met Astrid Stockman, Axl Peleman, Bart Peeters, Berre, CAMILLE, Clouseau, Coely, Dana Winner, Francisco Schuster (#LikeMe), Geike, Grace, Gustaph, Laura Tesoro, Maksim, Metejoor, Natalia, Niels Destadsbader, Novastar, Pommelien Thijs, Selah Sue en The Starlings.

Consortium 12-12 is enorm dankbaar voor de inzet en steun van de mediabedrijven, alsook alle artiesten die meedoen aan deze geweldige actie.