AARDBEVINGEN IN TURKIJE EN SYRIE: VERSLAG 1 JAAR

16 februari 2024 Aardbeving Syrië-Turkije

E-mailing du Consortium 12-12

Een jaar geleden troffen twee verschrikkelijke aardbevingen het zuidoosten van Turkije en het noorden van Syrië. Als reactie op deze ramp lanceerde Consortium 12-12 een oproep tot solidariteit. Deze oproep heeft 16,5 miljoen euro opgebracht.

De lidorganisaties van het Consortium blijven humanitaire hulp bieden aan de getroffen mensen.

Een jaar na de ramp is de terugkeer naar het normale leven voor veel getroffenen nog ver weg. “Maar het is dankzij de steun van individuen, steden, gemeenten, provincies en regio’s, bedrijven alsook alle spontane initiatieven dat deze hulp gefinancierd kan worden”, zegt Gilles Van Moortel, directeur van het Consortium 12-12.

Consortium 12-12 wil ook alle Franstalige en Nederlandstalige media en mediahuizen van harte bedanken. Hun genereuze inzet vanaf de lancering van de 12-12 oproep heeft bijgedragen aan de bewustwording en het mobiliseren van het publiek.

Van de ontvangen giften ging 16,3 miljoen euro naar de 7 leden van het Consortium: Caritas InternationalDokters van de WereldHandicap International BelgiëOxfam België, Plan International BelgiëRode Kruis VlaanderenCroix Rouge de Belgique, en UNICEF België.

De rest van het ingezamelde geld wordt besteed om de campagnekosten te dekken, waaronder het versturen van fiscale ontvangstbewijzen naar tienduizenden donoren.

 

Naar het rapport

Foto: © Caritas Italie – Santina Morciano