Maandag 6 maart: doe mee aan de solidariteitsdag voor de slachtoffers van de aardbevingen in Syrië en Turkije

6 maart 2023 Aardbeving Syrië-Turkije

E-mailing du Consortium 12-12

People help the people

De dag wordt door de Franse en Nederlandse radio- en tv-media gedragen met het lied “People help the people” van Birdy. Het lied wordt maandag drie keer tegelijk op de verschillende radiozenders uitgezonden en is voor de gelegenheid gecoverd door een dertigtal Vlaamse artiesten. Het symboliseert de geest van solidariteit in België. De solidariteit met de slachtoffers komt van alle kanten: particulieren, bedrijven, scholen, jeugdbewegingen, sportclubs, steden, gemeenten, provincies, regionale en federale overheden. De Belg is en blijft solidair, ondanks de moeilijke economische situatie.

Neem deel aan de solidariteitdag door een donatie te doen aan het Consortium 12-12.

Ter plaatse verlenen de zeven humanitaire hulporganisaties van het consortium 12-12 (Caritas International, Médecins du Monde, Handicap International, Oxfam-België, Plan International Belgium, het Belgische Rode Kruis en UNICEF België) de meest dringende hulp aan de slachtoffers en de door de ramp getroffen personen: drinkwater, gezondheidszorg, voedsel, therapeutische voeding, kleding, materiaal voor onderdak, enz.

Naast deze onmiddellijke hulp verlenen de organisaties van het Consortium ook meer structurele steun in de vorm van financiële hulp, psychosociale bijstand, noodonderwijs en zorg voor niet-begeleide kinderen en andere kwetsbare personen.

Met een donatie aan het 12-12 Consortium helpt u onze organisaties om hun hulpwerk ter plaatse voort te zetten.

Want samen redden we meer levens.

Bedankt voor uw vrijgevigheid.