COVID 12-12 krijgt steun van pretpark Walibi

24 juli 2020 COVID 12-12

E-mailing du Consortium 12-12

Het pretpark Walibi staat het Belgische Consortium voor noodhulpsituaties bij. De winst uit de verkoop van de toegangskaarten voor het park op zondag 26 juli wordt namelijk volledig geschonken aan de campagne COVID 12-12. Een mooi gebaar van solidariteit dat financieel zal bijdragen aan de actie van de 7 humanitaire lidorganisaties van Consortium 12-12. Deze actie gaat de strijd aan tegen de gevolgen van de Covid-19 pandemie voor de meest kwetsbare bevolkingsgroepen in landen in het Zuiden.

In sommige delen van de wereld is het aantal geregistreerde gevallen van Covid-19 nog steeds relatief laag. Aan de andere kant zijn de humanitaire gevolgen van de pandemie dramatisch in gebieden die al verzwakt zijn door voedselcrises, gewapend geweld, massale volksverhuizingen en extreme armoede.

Of het nu gaat om het beteugelen van de pandemie, het waarborgen van de toegang tot de gezondheidszorg, het verlenen van voedselhulp of het beschermen van kwetsbare groepen, zoals kinderen en mensen met een beperking, de behoeften ter plaatse zijn enorm.

“We zijn solidair sinds het begin van de crisis”

 

Het pretpark Walibi heeft dit goed begrepen. “We zijn solidair sinds het begin van de crisis”, benadrukt Jean-Christophe Parent, algemeen directeur van het park. “Hoewel we er ook zwaar door worden getroffen, lijkt het ons vanzelfsprekend om te beseffen dat anderen nog meer lijden dan wij. Als we de bezoekers amusement bieden, is het voor ons normaal om ook degenen die het moeilijk hebben te bereiken.”

 

Walibi Belgium besloot om, ter gelegenheid van haar 45ste verjaardag, zich in te zetten voor het wereldwijde welzijn. Ze schenken daarom alle winst uit de verkoop van de toegangskaarten voor het park op 26 juli (de exacte verjaardag van Walibi) aan COVID 12-12.

“De dagelijkse situatie van miljoenen mensen is door de pandemie verergerd. Door initiatieven zoals die van Walibi kunnen we de teams van onze organisaties ter plaatse concreet ondersteunen bij deze humanitaire uitdagingen”, zegt Gilles Van Moortel, coördinator van Consortium 12-12. “We hopen dat het andere solidariteitsacties zal inspireren.”

 

Foto © walibi