Walibi schenkt aan COVID 12-12

7 augustus 2020 COVID 12-12

E-mailing du Consortium 12-12

Attractiepark Walibi schenkt ruim 15.000 euro steun aan de actie COVID 12-12 van het Consortium. We waarderen deze actie des te meer gezien de moeilijke situatie in zowel eigen land, als in landen die vóór de Covid-19-pandemie al kwetsbaar waren.

“De Covid-19-pandemie heeft een aanzienlijke sociaal-economische impact op heel wat mensen en activiteitensectoren in België. Behalve een groot aantal solidariteitsacties op nationaal niveau, zijn er ook hulpacties voor de uiterst kwetsbare bevolking in ontwikkelingslanden”, licht Gilles van Moortel toe, coördinator van het Consortium 12-12.

Een van die acties werd georganiseerd door attractiepark Walibi in Waver, Waals-Brabant. Het park heeft de volledige opbrengst van het entreegeld van zondag 26 juli gestort aan COVID 12-12.

Overhandiging van de schenkingscheque van Walibi aan Consortium 12-12. L: G. Van Moortel, Coördinator van het Consortium ; R : Alexis Nuyt, Marketing Manager van Walibi, juli 2020 © Walibi

 

“Of de gift nu komt van een particulier, een gemeente, een provincie of een bedrijf uit de privésector, zoals Walibi, we zijn er altijd heel dankbaar voor. Met deze giften kunnen we de concrete actie van humanitaire organisaties die lid zijn van het Consortium financieren, zodat zij de meest kwetsbare bevolkingsgroepen in landen die al te lijden hebben onder geweld, een voedselcrisis of een verzwakte gezondheidszorg, te hulp kunnen komen”, aldus de coördinator.

Op het terrein blijkt duidelijk dat de pandemie een negatieve impact heeft op de al extreem zware levensomstandigheden. Dat is met name het geval in Syrië, waar sinds 2011 een oorlog woedt. Het land telt officieel weinig coronagevallen. Wat de nood bij de bevolking echter zo hoog maakt is de toegang tot voedsel, die bemoeilijkt wordt door de lockdownmaatregelen.

“Deze crisis heeft alles meer dan drie keer zo duur gemaakt. Door de avondklok kon ik niet meer uit werken gaan. En nu veel winkels de deuren hebben gesloten door het coronavirus, is het soms erg moeilijk om nog iets te eten te vinden voor mijn gezin”, vertelt Wardeh, 40 jaar, weduwe en moeder van zeven kinderen.

De situatie van Wardeh bewijst de noodzaak om kwetsbare bevolkingsgroepen te helpen, met steun die verder gaat dan alleen de volksgezondheidscrisis. In Syrië levert Oxfam Solidariteit, een van de zeven lidorganisaties van het Consortium, een levensbelangrijke financiële steun aan de meest kwetsbare burgers. “Hulp is gekomen toen de nood het hoogst was”, getuigt Wardeh blij.

De COVID 12-12-inzamelactie heeft als doel de hulpacties in ruim 40 landen in Afrika, het Midden-Oosten, Azië en Latijns-Amerika te financieren, in vijf sectoren die van levensbelang zijn voor de bevolking: gezondheidszorg, water en hygiëne, voedsel en middelen van bestaan, bescherming van kwetsbare personen en onderwijs.

 

Steun COVID 12-12 en stort uw gift op rekeningnummer BE19 0000 0000 12-12. Elke gift van minimaal € 40, gestort voor 31/12/2020, geeft u recht op een fiscaal attest en een uitzonderlijke belastingvermindering van 60%.