Overstromingen : twee lidorganisaties van 12-12 helpen de slachtoffers

27 juli 2021 News

E-mailing du Consortium 12-12

Door de overstromingen, wellicht de ernstigste uit de Belgische geschiedenis, zijn honderden mensen hun dierbaren verloren, en zijn huizen en bezittingen beschadigd geraakt of verdwenen. 41 mensen kwamen om het leven. Na de watersnood, stroomt de hulp toe. Op het programma: de getroffenen helpen aan voedsel, onderdak en bij het schoonmaken.

Het Consortium 12-12 sluit zich aan bij alle families en gemeenten die in ons land getroffen zijn. De belangrijkste taak zijnde inzamelingsacties op te starten zodra een ernstige humanitaire crisis in een ontwikkelingsland ontstaat, lanceert het Consortium 12-12 geen oproep tot donatie. Wel nodigt hij het publiek uit om de slachtoffers te helpen door een gift te maken aan twee lidorganisaties van het 12-12 die actief zijn in de getroffen gebieden:

Rode Kruis-Vlaanderen / Croix-Rouge de Belgique

Na de reddingsoperaties, werden ERU teams (emergency response unit) van het Rode Kruis ingezet om noodacties op te richten zoals de distributie van warme maaltijden via “foodtrucks” en tijdelijk onderdak. Reddingswerkers en vrijwilligers helpen ook bij het schoonmaken en verlenen psychosociale hulp.
Ondersteun la Croix-Rouge de Belgique

Caritas International

Al meer dan een week gaat het lokale Caritas-team in Luik naar de meest getroffen gebieden om een handje te helpen. Schoonmaken en voeding uitdelen zijn nu de prioriteiten. Caritas heeft ook een gebouw ter beschikking gesteld voor de getroffenen van de watersnood.
Ondersteun Caritas International

 

 

Wilt U de slachtoffers van de overstromingen helpen ?
U kunt direkt twee van onze lidorganisaties actief ter plaatse steunen.  

 

 

Foto © Gilles Lemoine