“De radio redt levens”

18 mei 2020 COVID 12-12

E-mailing du Consortium 12-12

“Alleen dankzij de mobiele radio krijgen wij de juiste info. De radio redt levens!”

 

“De juiste informatie is echt nodig voor de mensen. Dankzij de radio en Margaret kunnen we deze krijgen! Woorden kunnen levens redden” Theogen, inwoner Kicukiro in Rwanda.

Net zoals in België moeten de Rwandezen preventieve maatregelen volgen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. In Rwanda is het niet voor alle burgers mogelijk om de juiste info te krijgen. Daarom gaat Margaret van het Rode Kruis op pad met een mobiele radio én de juiste info.

Stay at home, stay at home!” roept Margaret door de micro. “Mensen moeten thuis blijven, en daarom blijf ik werken. Dat is mijn bijdrage. Ik trek met onze radio rond in Kicukiro en informeer mensen over het officiële nieuws. Ik herinner mensen eraan dat ze hun handen moeten wassen met stromend water, dat ze zoveel mogelijk thuis moeten blijven en dat ze buiten 1,5m social distance moeten houden. Niet alles wat je hoort is waar. Ik roep mensen op om de juiste richtlijnen te volgen en aan hun vrienden te vertellen.”

De Rwandese Rode Kruisradio is een belangrijke manier van preventie

Preventieve maatregelen zijn cruciaal in de strijd tegen het coronavirus. De Rwandese overheid vraagt de hulp van experts, zoal het Rode Kruis, om de preventieve richtlijnen uit te dragen.

Het Rwandese Rode Kruis investeerde in de mobiel radio om duizenden mensen te bereiken. Vrijwilligers en medewerkers kregen trainingen om via de radio op een krachtige en correcte manier belangrijke informatie, preventieve tips en educatie te verspreiden

Elke gift telt

COVID 12-12 is de gemeenschappelijke oproep van de lidorganisaties van Consortium 12-12: Belgische Rode Kruis, Caritas International, Dokters van de Wereld, Handicap International, Oxfam Solidariteit, Plan International België en UNICEF België. Zij bieden steun in 5 prioritaire sectoren: gezondheid, water en hygiëne, voedsel en levensonderhoud, de bescherming van kinderen en educatie.

Samen helpen we de slachtoffers van het coronavirus in ontwikkelingslanden. Doe een gift online of via bankoverschrijving op BE19 0000 0000 12-12.. Elke minuut telt om levens te redden.

 

FOTOS © Red cross