India noodtoestand COVID-19: vier 12-12 leden lanceren oproep tot donatie

6 mei 2021 News

E-mailing du Consortium 12-12

Zwaarst getroffen door COVID-19, zit India in een race tegen de klok om levens te redden en de verdere verspreiding van het virus te voorkomen. Ziekenhuizen ontbreekt het ernstig aan medisch materiaal. De meest kwetsbare gemeenschappen hebben dringend nood aan voedsel- en sanitaire steun en vaccinatie blijft de hoogste prioriteit. Vier lidorganisaties van het Consortium 12-12 verschaffen noodhulp ter plaatse en lanceren een oproep tot donatie.

India tekent een triest record op in de COVID-19 pandemie. Het land maakte gisteren nog melding van ruim 412.000 nieuwe besmettingen, bijna een op de twee van alle nieuwe gevallen wereldwijd. Het totale dodental staat op 230.000, daarmee is India het derde zwaarst getroffen land ter wereld. Ziekenhuizen en zorgcentra zijn overrompeld door corona patiënten. Zowel in grote steden als in dorpen is er een ernstig gebrek aan medisch zuurstof, ziekenhuisbedden en essentiële geneesmiddelen. Gezien de situatie moet dringend noodhulp geboden worden.

DE LIDORGANISATIES van C12-12 TER PLAATSE

 

Foto © Caritas India


CARITAS INTERNATIONAL

Op het terrein zetten de humanitaire teams zich in tegen de pandemie. 500 vrijwilligers en personeelsleden van Caritas International voeren hun eerstelijns inspanningen verder op. Er worden 200 informatiecentra opgezet om de bevolking te sensibiliseren rond de beschermende maatregelen tegen Covid-19. CARITAS teams zullen verder voedsel, erstelijnsgezondheidszorg en medische ondersteuning bieden in 60 nieuwe quarantainecentra.
Steun Caritas International

OXFAM BELGIË

“Mensen sterven op straat, aan de ingang van het ziekenhuis of bij hen thuis”, getuigt Amitabh Behar, directeur van Oxfam India. “Iedereen kent hier wel iemand die getroffen is door het virus, of het nu een familielid, een vriend of een collega is.” Om de noodhulp actie van hun collega’s in India te ondersteunen, maakt OXFAM België een oproep tot solidariteit. De behoeftes zijn talrijk. Het gaat onder meer om beschermingsmateriaal (maskers, handschoenen en ontsmettingsmiddel) te bezorgen aan ziekenhuispersoneel en de bevolking. Voedselhulp wordt ook gegeven aan bevolkingsgroepen die al zwaar getroffen zijn door armoede en honger als gevolg van de nieuwe COVID-19 golf.
Steun Oxfam België

PLAN INTERNATIONAL

De armste gemeenschappen zijn bijzonder kwetsbaar. Daarom heeft Plan International in India zijn hulpprogramma’s uitgebreid naar 48.000 families. Doelwit: hun levensomstandigheden waarborgen en aan de eerste voedingsbehoeften voldoen. De hulporganisatie heeft ook haar steun naar 20.000 kinderen versterkt zodat ze verder naar school kunnen gaan.
Steun Plan International

UNICEF BELGIË

In het kader van zijn wereldwijd engagement door het COVAX initiatief (in 92 landen met beperkte toegang tot vaccins tegen COVID-19), lanceert UNICEF België een oproep tot donatie om gezondheidscentra te voorzien van zuurstofapparatuur. Daarnaast bezorgt UNICEF ook snelle testkits in de meest getroffen districten en stellen alles in het werk om een verdere verstoring van programma’s en basisdiensten voor kinderen te voorkomen.
Steun UNICEF

 

Noodhulp in india is dringend nodig. Gilles Van Moortel, Coördinator van het Consortium: “We zullen pas helemaal normaal kunnen leven als de COVID-19 pandemie wereldwijd ingedijkt wordt”.

 

 

Foto © Caritas India