Oxfam zal de partnerorganisaties in Polen, Moldavië en Roemenië steunen

24 maart 2022 Oekraïne 12-12

E-mailing du Consortium 12-12

Julia en haar zoon ontvluchtten Oekraïne op 3 maart na een angstaanjagende periode waarin ze moesten schuilen voor het geweld in een bunker in Kharkiv. Haar man moest ze achterlaten. "Het kon ons amper iets schelen wat we meenamen. Je kijkt naar je huis en beseft dat je eigenlijk niks nodig hebt."

Oxfam, lid van Consortium 1212, zal de Oxfam partnerorganisaties in Polen, Moldavië en Roemenië steunen. Zij voorzien kwetsbare gezinnen die het geweld zijn ontvlucht van essentiële goederen zoals voedsel, water, warme kleding en hygiëneproducten. Tegelijkertijd blijft de organisatie er bij regeringen op aandringen dat zij hun internationale verplichtingen ten aanzien van de rechten van vluchtelingen nakomen. Dit omvat het recht op veilig reizen en opvang.

ELKE GIFT TELT

OEKRAINE 12-12 is een gezamenlijke oproep van het Belgische Consortium voor Noodhulpsituaties waaronder Caritas International, la Croix-Rouge de Belgique/Rode Kruis – Vlaanderen, Dokters van de Wereld, Handicap International België, Oxfam België, Plan International België en UNICEF België. Zij bieden hulp aan de slachtoffers van het geweld in Oekraine ter plaatse en in de buurlanden.   

Het helpen van slachtoffers van het geweld kan nog tot 31 december 2022 via een online storting of via een overschrijving op het nummer BE19 0000 0000 12-12

© JB Russell/Panos/Oxfam

Gerelateerd nieuws