Mobilisatie van Belgische media om Oekraïne 12-12 te steunen

4 maart 2022 News

E-mailing du Consortium 12-12

Donderdag 3 maart lanceerden de leden van Consortium 12-12 (Caritas International, Croix-Rouge de Belgique/Rode Kruis Vlaanderen, Handicap International, Médecins du Monde, Oxfam België, Plan International België en UNICEF België) een gezamenlijke oproep voor de slachtoffers van het geweld in Oekraïne.

Ter herinnering: deze gezamenlijke actie heeft tot doel de nodige fondsen te werven voor de financiering van humanitaire operaties in Oekraïne en in de buurlanden die worden geconfronteerd met een grote toestroom van vluchtelingen uit Oekraïne.

SAMEN MEER LEVENS REDDEN

En het zijn niet alleen de humanitaire organisaties die hebben besloten hun krachten te bundelen, ook de Belgische media hebben ervoor gekozen om de handen in elkaar te slaan en de Oekraïne 12-12-actie te steunen Als onderdeel van een sterk gevoel van solidariteit hebben bijvoorbeeld VRT, DPG Media en SBS zich gemobiliseerd om samen de 1212 oproep te ondersteunen. Er is een campagne gelanceerd op alle mediaplatforms van hun radio en televisiezenders en hopen daarbij zo de vrijgevigheid van hun publiek aan te moedigen.  Ook steeds meer en meer media- en content spelers en zelf reclame spelers zoals JCDecaux, en Hecht sluiten zich aan bij de actie.

Gilles Van Moortel, coördinator Consortium 12-12: “Fantastisch om te zien.  Het Consortium 12-12 en zijn zeven leden danken de media hartelijk voor hun reactievermogen en uitzonderlijke steun.  We zijn getuige van een enorme algemene blijk van solidariteit die beantwoordt aan het publieke engagement omtrent Oekraïne.  Deze steun stelt ons in staat om de zichtbaarheid van onze actie aanzienlijk te vergroten en zo de financiering van onze acties voor slachtoffers van geweld te maximaliseren.  Heel veel dank hiervoor.”