AARDBEVING IN MAROKKO

12 september 2023 News

E-mailing du Consortium 12-12

Leden van het consortium schieten in actie

De dag na de aardbeving in het zuiden van Marokko op 8 september begonnen de lidorganisaties van het Consortium 12-12 onmiddellijk met het beoordelen van de behoeften en hun capaciteit om humanitaire hulp te bieden. De Marokkaanse Rode Halve Maan, die al ter plaatse was via de Internationale Federatie van het Rode Kruis, werd geactiveerd om hulp te bieden aan de getroffen bevolking. Sindsdien organiseren andere leden van het consortium de eerste hulpverlening via hun Marokkaanse partners of afdelingen.

De humanitaire dynamiek kan nog worden versterkt als de Marokkaanse autoriteiten België om internationale noodhulp zouden vragen.

Het Consortium betuigt zijn volledige solidariteit met de tragedie die de bevolkingsgroepen in het gebied heeft getroffen.

De lancering van een oproep voor donaties door 12-12 staat in stand-by. Vooraleer een oproep te lanceren, is het belangrijk om te kunnen garanderen dat de lidorganisaties van het Consortium de ingezamelde fondsen ook effectief kunnen gebruiken.

Nu al kunt u vier lidorganisaties rechtstreeks steunen:

 

Foto: Dokters van de Wereld ©Marc Ferra