menu

Consortium 12-12

Optimaliseren van middelen en mogelijkheden tot snelle en efficiënte hulpverlening

Nieuws

© Yassine Atari

Wereldmeisjesdag, ook in Indonesië
11/10/2018

Eind 2011 besliste de VN om 11 oktober uit te roepen tot de Internationale dag van het meisje, om zo de aandacht te vestigen op de mensenrechten van meisjes, en op de ongelijkheid die er wereldwijd heerst tussen jongens en meisjes.

Ook vele meisjes zijn slachtoffer van de aardbeving en de tsunami in Indonesië. Meisjes die vriendjes en familieleden verloren zijn. Meisjes die zelf gewond zijn geraakt. Meisjes die niet meer naar school kunnen gaan omdat het schoolgebouw in puin ligt. Meisjes die hulp nodig hebben.

Meisjes die hun leven weer in handen proberen nemen, met hun hart vol moed en hoop.

 

Arika (6) staat met haar buurvrouw, Ayu (18) in een rij aan te schuiven voor dekzeilen en dekens in Donggala, Sulawesi.

© Finnish Red Cross

 

Nayla (5) speelt met de fotograaf in een opvangkamp in Palu voor de mensen die hun huis kwijt zijn door de ramp.

© UNICEF

 

Maria moest haar dorp ontvluchten door de aardbeving en tsunami op 28 september. Samen met haar familie, helpt ze bij het uitladen van de hygiëne kits gedistribueerd door Oxfam International buiten Palu.

© Oxfam International

 

Savinah (8, vooraan) en Nurahmah Kartika (11, achteraan) spelen samen in een tent in Palu.

© UNICEF

 

Plan International Indonesia (YPII) geeft prioriteit aan volgende vier noodhulpthema’s: kinderbescherming, onderwijs, opvang en WASH (Water, Sanitation and Hygiene). Hierbij ligt de focus vooral op meisjes. Opvang- en hygiëne kits maken mobiele recreatieve activiteiten voor kinderen en meisjes mogelijk.

© Plan International

 

Kinderen participeren in een traumahelend programma. Vele kinderen verloren familie en vrienden, hun huis en hun hele omgeving die ze zo goed kenden. De gebeurtenissen de voorbije twee weken kunnen heel traumatiserend zijn en grote littekens achter laten. Meisjes lopen in de nasleep van rampen risico op seksueel geweld en dienen dus extra beschermd te worden.

© UNICEF

 

© Finnish Red Cross

 

Familie is het fundament van ieder kind. Daarom is het van belang dat kinderen die hun ouders verloren zijn geraakt, zo snel mogelijk terug herenigd kunnen worden met familie.

© Yassine Atari

 

Gelukkig helpen kinderen elkaar. Deze jongetjes en het meisje proberen elkaar te troosten na een naschok in Palu.

© UNICEF

 

Help ons meisjes en andere kinderen helpen om hun leven opnieuw op te pikken. Met jouw steun kunnen onze lokale organisaties NU de dringendste zorgen toe dienen én mee helpen aan de heropbouw. Doe een gift – elke euro telt.