E-mailing van het Consortium 12-12

E-mail Form Newsletter FR

OEKRAINE 12-12

CONSORTIUM 12-12 LANCEERT “OEKRAINE 12-12”

Lanceerdatum : 3 March 2022 Einde van de actie : 31 December 2022 Lopende

Ingezameld bedrag : 28 782 296, 17 €

Onder de naam Oekraïne 12-12 lanceren de leden van Consortium 12-12 een gemeenschappelijke oproep ten voordele van de slachtoffers van de crisis in Oekraïne. De zeven humanitaire organisaties die deel uitmaken van het consortium zijn bezorgd over de gevolgen van het militaire conflict voor de inwoners van het land. Een donatie kan gedaan worden via de website of op het rekeningnummer BE19 0000 0000 1212.

SAMEN IN ACTIE VOOR OEKRAÏNE

De toestand is er momenteel bijzonder onzeker. Naast de materiële schade van het offensief dat zo’n 8 dagen geleden werd ingezet, is er vooral het menselijk leed. Voor de Oekraïense bevolking escaleren de huidige ontwikkelingen zich in een ware humanitaire ramp. Mensen raken gewond of worden gedood. Gezinnen worden van elkaar gescheiden. Zo’n 500.000 mensen zijn ondertussen het land ontvlucht.

Deze mensen hebben dringend onze hulp nodig!

MEERDERE BEHOEFTEN 

Het doel van deze gezamenlijke actie is de nodige financiële middelen in te zamelen om humanitaire operaties te financieren in Oekraïne en in de omliggende buurlanden die geconfronteerd worden met een sterke influx van vluchtelingen uit Oekraïne. 

Oekraïne 12-12 roept de Belgische bevolking op om te doneren voor de getroffen kinderen, vrouwen en mannen. De nood is hoog. Er is nood aan:  

  • Onderdak 
  • Beschuttingsmateriaal 
  • Zuiver drinkwater 
  • Voeding 
  • Gezondheidszorg 
  • Bescherming tegen geweld 
  • Psychosociale traumabehandeling voor volwassenen en in het bijzonder kinderen

Doe een donatie via deze link of via overschrijving op het rekeningnummer:
BE19 0000 0000 1212

DE LIDORGANISATIES OP HET TERREIN 

De leden van het Belgisch Consortium voor Noodhulpsituaties zijn complementair aanwezig in Oekraïne en de buurlanden met hulpprogramma’s op het vlak van dringende gezondheidszorg, voeding, watervoorziening, hygiëne, onderwijs, psychosociale begeleiding en bescherming. Enkele lidorganisaties zijn al vele jaren aanwezig in de regio en coördineren de hulpverlening in onderling overleg. 

Over Consortium 12-12  

Onder de slagzin “Samen meer levens redden”, lanceert het Belgisch Consortium voor Noodhulp (Consortium 12-12) nationale campagnes om donaties te verzamelen bij uitzonderlijke humanitaire crises. Het doel is om slachtoffers van conflicten en natuurrampen te ondersteunen door fondsen te werven voor hulpoperaties ter plaatse. Consortium 12-12 brengt 7 humanitaire organisaties samen: Caritas International, Dokters van de Wereld, Handicap International, Oxfam-Solidariteit, Plan International België, het Belgische Rode Kruis en UNICEF België. 

Toon uw solidariteit met de slachtoffers van de crisis in Oekraïne.

Doe een gift aan Consortium 12-12

Doe een gift