menu

Consortium 12-12

Optimaliseren van middelen en mogelijkheden tot snelle en efficiënte hulpverlening

Nieuws

Consortium 12-12 versterkt zich met een communicatie coordinator
14/09/2018

Om zijn team te versterken heeft het Consortium 12-12 Gratien Ruffo als communicatiecoordinator aangeworven. Het is zijn taak om de nieuwe communicatiestrategie verder uit te bouwen en de functies van persattaché en woordvoerder in te vullen. Grote uitdagingen dus!

Gratien Ruffo heeft zijn studies gevolgd aan de Hogeschool Ihecs in Brussel. Geraakt door de daklozenproblematiek, heeft hij het straatleven verkend voor zijn thesis. Met zijn diploma op zak heeft hij zich ingezet als sociaal werker en later als coordinator bij Samusocial in Brussel. Hij is hierna gerecruteerd door het OCMW van Brussel waar hij als communicatieverantwoordelijke drie jaar aan de slag was.

Hij is een fervente fietser en komt op voor zachte mobilteit in Brussel. Hij is ook fan van teamsporten en speelt hockey en zaalvoetbal.

Eind augustus heeft Gratien Ruffo Axel Vande veegaete, directeur van het consortium 12-12, vervoegd. “De NGO-sector heeft mij altijd al geboeid en ik heb zeer veel respect voor de actoren werkzaam in de humanitaire hulpverlening. Ik ben dus zeer opgetogen om mij in te kunnen zetten voor het consortium 12-12.”

Één van de eerste uitdagingen waar hij aan deel neemt is het verder uitwerken van de samenwerking tussen de 12-12 leden tijdens crisisoproepen. Een ander belangrijk project is het uitwerken van een omnikanale en performante digitale communicatiestrategie.

Het doel van het Consortium 12-12 is om fondsen in te zamelen in geval van grootschalige natuurrampen of humanitaire crisissen. Deze fondsen stellen onze 7 NGO-leden in staat om de omvang van de dringende hulp te maximaliseren die ze aan de bevolkingen brengen in de getroffen gebieden.