menu

Consortium 12-12

Optimaliseren van middelen en mogelijkheden tot snelle en efficiënte hulpverlening

Meer info

Nieuws

Tom Waes naar Noord-Oeganda met 12-12
13/04/2017

Zaterdag 29 april vertrekt Tom Waes naar het noorden van Oeganda voor de speciale aflevering Reizen Waes 12-12 op Eén. Hij verblijft er een week lang in vluchtelingenkampen op de grens met Zuid-Soedan, een land dat momenteel getroffen wordt door zware hongersnood. Elke dag trekken 3.000 mensen de grens over om weg te vluchten van honger, droogte en geweld, kortom: om te overleven. Zeven dagen lang leeft Tom samen met vluchtelingen en hulpverleners. Het verslag daarvan kan de kijker eind mei op Eén zien.

“Als tv-maker vind ik het erg belangrijk om de actie van 12-12 een duw in de rug te geven. Bovendien was er na de Haïti-aflevering van Reizen Waes eerder dit jaar, wat commotie over de werking van ngo’s in Haïti. Ook daarom vind ik het belangrijk om in het zog van 12-12 mee te reizen en te tonen hoe 12-12 haar middelen zo goed mogelijk inzet in deze humanitaire crisis”.

In de vluchtelingenkampen van Noord-Oeganda doen de partners van het Consortium 12-12 al het mogelijke om zoveel mogelijk levens te redden. Tom leeft een week lang samen met vluchtelingen en hulpverleners in de kampen.

Erik Todts, directeur Consortium 12-12, van zijn kant : Samen met lokale medewerkers van 12-12 reist Tom een week door het grensgebied met Zuid-Soedan. Reizen in zulke gebieden is altijd improviseren, maar we doen er alles aan om Tom zoveel mogelijk projecten te laten zien. Het grensgebied met Zuid-Soedan is een van de plekken waar het geld van de inzamelacties van 12-12 nuttig besteed wordt, dat zal Tom met eigen ogen kunnen zien.